Blagovna znamka EPK 2012 naj tudi v prihodnje krepi prepoznavnost Maribora in partnerskih mest

V zavodu MARIBOR 2012 so pred iztekom svojega delovanja pripravili predlog nadaljnjega razvoja blagovne znamke EPK 2012, ki se je zelo dobro uveljavila v času uspešnega prestolovanja evropski kulturi.

V marketingu zavoda Maribor 2012, ki je skrbel za izvedbo EPK, so analizirali potencial blagovne znamke »Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture« in razmislili o možnostih njenega nadaljnjega razvoja. V zavodu so na podlagi tega izdelali predlog, ki bo v pomoč tako bodočim skrbnikom kot uporabnikom te blagovne znamke.

Kot ugotavljajo, je blagovna znamka MARIBOR 2012 postala sestavni del delovanja mest, ki so dobile ta naslov, in je trajna vrednota. Zato so za ohranitev in nadaljnji razvoj mednarodno prepoznavne in uveljavljene blagovne znamke EPK predlagali več aktivnosti, mdr. pravno ureditev uporabe blagovne znamke MARIBOR 2012, združevanje kulturnih izvajalcev Maribora in partnerskih mest, postavitev trajnih obeležij…

Celoten predlog nadaljnjega razvoja blagovne znamke EPK 2012 si preberete v dokumentu Predlog nadaljnega razvoja blagovne znamke EPK 2012.